Teren sportiv modern, deschis la Orhei!

Un nou teren sportiv de minifotbal a fost deschis la Orhei sâmbătă, 31 octombrie, în sectorul Nordic, pe str. Valeriu Briceag. 

 

Zeci de localnici au venit la deschiderea noului teren, care a fost inaugurat de primarul orașului Ilan Șor. “Este al doilea teren de acest tip, construit la Orhei. Primul a fost inaugurat acum 4 luni în sectorul Nistreana. Dezvoltarea sportului și promovarea unui mod de viață activ printre orheieni este obiectivul nostru. Sper ca acest teren să nu rămână nicio zi neocupat. Este deschis pentru toți orășenii dornici să joace fotbal. Mai mult, la solicitarea Școlii sportive raionale Orhei, am convenit că, de 3 ori pe săptămână, aici se vor antrena discipolii lor”, a spus edilul.

Copiii de la Școala sportivă raională au avut ocazia să testeze primii noul teren sportiv. 12 discipoli ai școlii s-au împărțit în 2 echipe și au jucat într-un meci amical.

Terenul are dimensiunile  40m x 20m și este realizat conform standardelor moderne. Suprafața terenului este acoperită cu un gazon sintetic, presărat cu nisip de cuarț, ce îi oferă o stabilitate suplimentară și o dinamică a jocului profesionistă. Potrivit companiei care a realizat proiectul, gazonul este unul foarte rezistent, termenul de exploatare fiind de 7 ani. Pe lângă aceasta, pe teren a fost instalat un sistem de iluminare, ce va permite exploatarea lui și în nocturnă.